Bliv selvforsynende med køkkenhave

En køkkenhave er en investering i fremtiden. Det er lettere end du tror. Hvis du ikke har erfaring med køkkenhave, så kan det anbefales at starte i det små – og du behøver ikke at have mere end få kvadratmeter til din første køkkenhave. Det er en god ide at starte i det små, hvis du aldrig har dyrket grønsager før. Bedre at få succes med lidt end at være for ambitiøs og få en køkkenhave, der er større end, hvad du lige kan overskue. Senere kan du udvide arealet og få et større udbytte.

Gode tips for begyndere

Her får du nogle tips for begyndere til at være selvforsynende med køkkenhave. Noget der er helt afgørende for om grøntsags frøene vil spire, er jordens temperatur – derfor er det en god ide, at vente til jorden er blevet varmet op af solen.

Vær opmærksom på at forskellige grøntsager og krydderurter kræver forskellige jordtemperatur for at spire. Sådan noget som kartofler og radisser er noget af det første, der kan komme i jorden. Det er bedst at vente med planter som majs og agurk – det er bedst de kommer i jorden i slutningen af maj eller starten af juni. Husk også at der bag frøposen også står noget om, hvornår det er bedst at så.

Det er vigtigt at få fjernet større sten og ukrudt før frøerne kommer i jorden. Derefter er det vigtigt at huske, at planterne skal have gødning – det er deres næring, som de skal bruge til at blive sunde og store. Det er lettest at gøde jorden før frøerne kommer i jorden. Hvis du vælger at købe gødning, så husk at følge doseringsvejledningen på pakken. Hvis du har husdyr, kan du med fordel bruge husdyrgødning.

Så flere gange og spar penge!

Du kan med fordel så flere gange henover sæsonen og spare penge. Der er grøntsager som for eksempel dild, salat og spinat der skal spises relativt hurtigt. Derfor er det bedst, at så i de mængder man kan nå at spise det, før de bliver for store og ikke særlig lækre. Det betyder at man i løbet af sæsonen kan løbe tør for friske grøntsager – derfor kan det anbefales at man så flere gange henover sæsonen.

Et sidste tip er, hold sneglene væk fra din køkkenhave!

Med køkkenhave kommer du til at spare penge på grønsager – så det vil kunne mærkes i pungen.

Selvforsynende med Køkkenhave