Fordele og ulemper ved epoxygulve

Det er næsten umuligt at finde en gulvtype der er perfekt, og alle typer gulv har hver deres fordele og ulemper. I dette blogindlæg vil vi kigge på mange af de fordele og ulemper, der er ved gulvepoxy. Min personlig holdning er dog klart at der er færre ulemper og flere fordele ved epoxygulve fremfor så mange andre typer gulv. Det er dog en god idé, at du grundigt overvejer disse fordele og ulemper, hvis du overvejer at belægge dit gulv med epoxy derhjemme.

Fordele ved epoxygulv

Udseende

Epoxygulve har et helt unikt og karismatisk udseende, der giver et unikt præg på din indretning. Med epoxy har du mange dekorationsmuligheder både i form af farver og mønstre. Især en metallisk gulvepoxy belægning er helt fantastisk, og vil gøre enhver bekendt misundelig på dit din indretning. Udover at have et flot elegant og glat look, så er der også den fordel at det er meget let at rengøre overfladerne. Du finder et flot udvalg af metallisk epoxy gulve materialer på http://www.gulvepoxy.dk/.

Mest for pengene

Kvadratmeterprisen for epoxy gulv er svær at slå, når du sammenligner med andre typer gulvbelægning. Endvidere er det let at installere henover beton, træ og andre gulvtyper, hvilket gør installationsomkostningerne en del lavere end andre belægninger. Så en af de primære fordele ved epoxygulv er klart prisen – man får helt enkelt maksimal kvalitet for pengene.

Modstandsdygtigt materiale

Udover at være smuk og æstetisk, så er epoxygulve også yderst modstandsdygtig over for næsten alle former for materialer, herunder olie, benzin, blegemiddel, rensemidler og andre kemikalier. Derudover er den fine epoxybelægning også varme- og vandtæt. Gulvet vil derfor ikke modtage skade over for væske- eller kemisk spild. Ydermere er epoxy et glimrende valg til offentlige steder med meget trafik, da det er resistent over for bakterier, hvilket gør dem meget lettere at rense. Derfor ser du også typisk en epoxybelægning på hospitaler og klinikker.

Lang holdbarhed

Hvis holdbarhed er en væsentlig faktor, så bør du vælge et epoxygulv. Beton er vel det eneste materiale, der kan hamle op med det, betinget at det er ordentligt forseglet og vedligeholdt. Dog kræver epoxy gulvbelægning, at der er beton under det, men epoxy vil kun gøre betonbelægningen endnu mere holdbar.

Beskyttelse til det underliggende materiale

Epoxy giver ligeledes en beskyttelse mod fugt, pletter, fedt og revner til det underliggende materiale, og det kan på langsigt spare dig for mange vedligeholdelsesomkostninger.

Ulemper ved epoxy gulv

Midlertidig løsning

På trods af at epoxybelægning er meget holdbart, så er det faktisk kun en midlertidig løsning. For selvom det er modstandsdygtigt og holdbart, så vil det med over tid få slitage fra hverdagens brug. Så for at undgå revner udvikler sig til at skade et større område af epoxykappen, så er du nød til at ligge et nyt lag epoxy pels. Dette er uundgåeligt, især hvis du kommer til at tabe tungere genstande på overfladen af dit gulv.

Meget forberedelse

Det er vigtigt at inden man påfører epoxybelægningen, har rengjort betonbunden for fedt, olie eller andre opløsningsmidler. Det kan være en tidskrævende proces, og ofte skal du gøre det af flere omgange.

Påføring af epoxy

Selve påføring af epoxy kan også være en tidskrævende proces, da det kan tage flere dage før belægningen er tørret ordentlig. Endvidere skal der påføres lag af flere omgange.

Lugt af ammoniak

Når epoxy er vådt afgiver det stærke dampe, der kan have en tendens til at dufte af ammoniak efter påføring. Efter gulvet er belagt og tørret, er det selvfølgelig ikke et problem.

Fjernelse

Når du først har påført epoxyen på gulvet, så kan det være en arbejdskrævende og kostbar omgang for at få det fjernet igen. I tilfælde af du gerne vil skifte farve, mønster eller reparere gulvet, så vil fjernelsen af belægningen være ret omfattende.

Billede fundet på Pinterest